Тренд на glow skin: як отримати шкіру, яка сяє?

Багато хто переконаний, що отримати сяяння шкіри можна лише з допомогою фотошопу або хайлайтера. А чи можна досягти цього ефекту доглядом?

Сяюча шкіра як в персонажів серіалу «Бріджертони» – невже таке можливо без гриму? Абсолютно!

Може у це буде важко повірити, та запевняємо: ефекту здорового сяяння шкіри можна досягти доглядом.

Однак попереджаємо:

Якщо ти хочеш, щоб твоя шкіра світилася здоров’ям та природною красою, доведеться докласти зусиль і трохи терпіння, адже результат вимагає часу. Ну що, готова переглянути свою рутину? Тоді вперед!

Правильне очищення – основа glow skin

Накопичення в порах забруднень та надлишку себуму аж ніяк не сприяє здоров’ю шкіри(і тим паче сяянню), тож правильне очищення основа основ.

Обирай м’які пінки або гелі, що не порушують природний баланс шкіри. Вмивайся двічі на день: зранку – щоб освіжити шкіру після сну, ввечері – щоб видалити весь бруд, що накопичився за день і макіяж, накопичений за день.

Пам’ятай також і про етап демакіяжу ввечері. Розпочинай своє вечірнє очищення з гідрофільної олії, бальзаму або міцелярної води, навіть якщо ти не носиш мейк. Засоби для демакіяжу глибоко очищають пори, а також ефективно розчиняють сонцезахист. Головне, завжди змивати їх залишки другим етапом очищення пінкою або гелем.

Глибоке зволоження – твій мастхев

Хочеш, щоб шкіра сяяла? Забезпеч їй достатнє зволоження. Сироватки з великою кількістю зволожувальних агентів – це справжній мастхев для ефекту glow skin. Вони насичують шкіру вологою, роблять її гладенькою та пружною. Зволожуючий крем легкої текстури допоможе утримати цю вологу та створити невидимий бар’єр, який захистить шкіру від негативного впливу зовнішніх факторів.

Приклади зволожувальних сироваток:

Приклади зволожувальних кремів:

Вітамін С – ключ до сяйва

Вітамін С – один з найкращих союзників для сяючої шкіри. Цей потужний антиоксидант освітлює шкіру, вирівнює її тон та допомагає боротися з пігментацією. Додавай сироватку з вітаміном С до своєї ранкової рутини і вже за кілька тижнів побачиш, як шкіра почне випромінювати здорове сяйво.

Приклади сироваток з вітаміном С:

Додай ексфоліацію

Для сяючої шкіри важливо позбавлятися відмерлих клітин, але робити це потрібно обережно. Вибирай м’які ексфоліанти, такі як ензимні пудри, легкі пілінги чи кислоти. Використовуй їх 1-3 рази на тиждень(ензимні пудри можна частіше), і твоя шкіра залишатиметься гладенькою, свіжою та сяятиме.

Приклади засобів для ексфоліації:

Сонцезахисний крем – твій бестфренд

Сонячні промені можуть швидко знищити твої зусилля в досягненні ефекту сяяння шкіри. Тому сонцезахисний крем – це не просто додаток до рутини, а необхідність. Нанось його вранці та оновлюй протягом дня, якщо проводиш багато часу під активним сонцем(фізичні фільтри що дві години, хімічні – кожні 6 годин перебування на сонці).

Детальніше про необхідність використання захисту від сонця читай тут.

Розбір SPF від Dr.Ceuracle – читай тут.

Мінімум макіяжу – максимум сяйва

Легкий макіяж і трохи хайлайтера підкреслять природний ефект glow skin. Віддавай перевагу тональним засобам з легкою текстурою, що не забивають пори. Але пам’ятай: жоден тональний засіб(навіть той, що з SPF) не замінить тобі санскрін, тож ніколи не ігноруй його використання перед нанесенням мейку.

Зберігай баланс між доглядом та макіяжем, і твоя шкіра буде виглядати перфектно.