Пілінг для шкіри голови: тренд чи мастхев?

Все частіше ми чуємо твердження про те, що пілінг для шкіри голови є необхідною частиною догляду за волоссям. Та чи правда це?

Маски, кондиціонери, незмивні креми сироватки, олійки — яких тільки засобів нема для краси та здоров’я волосся! А от шкіра голови зазвичай отримує лише шампунь. Та чи достатньо їй цього? Адже саме від стану шкіри голови залежить здоров’я твого волосся, швидкість його росту та загальний стан.

Тож сьогодні поговоримо про засіб, призначений саме для шкіри голови — пілінг. У цій статті ми відповімо на всі твої запитання та допоможемо зрозуміти чи є пілінг є незамінною частиною твого догляду за волоссям чи може просто черговим трендом?

Як працює пілінг для шкіри голови?

Шкіра голови, як і шкіра обличчя чи тіла, потребує якісного очищення від ороговілих клітин, себуму та залишків стайлінгових засобів. Пілінг допомагає злущувати відмерлі клітини, глибоко очищує пори та стимулює оновлення шкіри. Крім цього, він сприяє покращенню кровообігу, що своєю чергою позитивно впливає на ріст волосся. Ну і як бонус: пролонгується відчуття свіжості шкіри голови та краще зберігається прикореневий об’єм)

Навіщо тобі пілінг, якщо ти миєш голову регулярно?

Регулярне якісне очищення правильно підібраним шампунем — це безперечно найважливіше у догляді за шкірою голови. Однак, з часом частинки доглядових засобів, зокрема, кондиціонерів, масел, стайлінгу і тих же шампунів накопичуються, і як наслідок ти отримуєш: відчуття недоочищеної шкіри голови, втрату об’єму, свербіж, забиті пори, лупу, а в перспективі навіть випадіння волосся.

Тож ми рекомендуємо додати пілінг для шкіри голови до свого домашнього догляду абсолютно всім. Особливо, варто звернути на них увагу, якщо у тебе жирна шкіра, є схильність до лупи та себорейного дерматиту або ж, якщо ти часто використовуєш стайлінгові засоби та суперм’які безсульфатні шампуні.

P.S. Про те, як правильно підібрати шампунь — читай тут.

Чи не шкодить пілінг волоссю?

Правильно підібраний пілінг не шкодить, а навпаки покращує стан твого волосся. Очищена шкіра голови дозволяє волосяним фолікулам отримувати більше кисню та поживних речовин, що сприяє їхньому зміцненню. Крім того, це чудовий спосіб боротьби з лупою, адже пілінг видаляє не тільки відмерлі клітини, а й залишки стайлінгових засобів, які накопичуються і можуть викликати подразнення.

Які є види пілінгу

Існує кілька типів пілінгу для шкіри голови:

  1. Механічний пілінг(скраб) — містить дрібні частинки, які фізично відлущують ороговілі клітини. Підходить для не чутливої жирної та нормальної шкіри голови, що не схильна до подразнень чи висипань.
  2. Хімічний пілінг — містить кислоти (BHA та AHA), які м’яко розчиняють забруднення та ороговілі клітини. Підходить для всіх типів шкіри, зокрема чутливої та сухої.
  3. Комбінований пілінг — містить поєднання кислот з м’якими абразивними частинками, які швидко розчиняються при контакті з водою, відповідно мають м’якшу скрабуючу дію, ніж механічні пілінги, а сама ексфоліація відбувається завдяки кислотам.

Як правильно використовувати пілінг для шкіри голови?

Використання пілінгу чи скрабу для шкіри голови не вимагає особливих зусиль, однак є певні рекомендації, яких варто дотримуватися, щоб досягти бажаного ефекту:

  1. Перед нанесенням пілінгу розділи волосся на сегменти;
  2. Нанось пілінг виключно на шкіру, уникаючи волосся(настільки це можливо);
  3. М’якими масажними рухами розподіли пілінг;
  4. Витримай його вказаний виробником час та змий водою;
  5. Після використання пілінгу промий шкіру голови шампунем.

Як часто потрібно робити пілінг?

Частота застосування пілінгу залежить від типу твоєї шкіри та стану волосся. Для жирної та нормальної шкіри голови пілінг можна робити раз на тиждень, для сухої або чутливої — раз на два тижні.

Попри те, що ефект від використання пілінгу може вражати і хочеться використовувати його частіше, зловживати все ж не варто. Надмірне використання пілінгу для шкіри голови може спричинити руйнування захисного бар’єра, яке проявляється появою свербежу, лущення, почервонінь та лупи.

Також, щоб отримати бажаний результат, не забувай читати рекомендації та застереження щодо використання від виробника. Так, деякі пілінги потрібно наносити на суху шкіру голови до миття шампунем, деякі на вологу, а ще інші — на чисту шкіру після миття шампунем.

Прислухайся до своєї шкіри: якщо вона починає лущитися або з’являється дискомфорт, пілінг краще робити рідше або ж замінити на інший.