Glow Skin Trend: Hoe krijg je een stralende huid?

Veel mensen denken dat het verkrijgen van een stralende huid alleen mogelijk is met behulp van Photoshop of highlighter. Maar is het mogelijk om dit effect te bereiken met huidverzorging?

Een stralende huid zoals de personages in de serie “Bridgerton” – is dat echt mogelijk zonder make-up? Absoluut!

Het kan moeilijk te geloven zijn, maar we verzekeren je: je kunt een gezonde, stralende huid bereiken met de juiste verzorging. We moeten je echter waarschuwen:

Als je wilt dat je huid straalt van gezondheid en natuurlijke schoonheid, moet je wat moeite doen en geduld hebben, want de resultaten kosten tijd. Klaar om je routine te herzien? Laten we beginnen!

Juiste reiniging – de basis van glow skin

De ophoping van onzuiverheden en overtollig talg in de poriën draagt niet bij aan een gezonde huid (en zeker niet aan een stralende huid), dus een goede reiniging is essentieel.

Kies voor zachte schuimen of gels die het natuurlijke evenwicht van de huid niet verstoren. Was je gezicht twee keer per dag: ‘s ochtends om je huid te verfrissen na de slaap, en ‘s avonds om alle vuil en make-up die zich gedurende de dag heeft opgehoopt te verwijderen.

Vergeet ook niet om ‘s avonds je make-up te verwijderen. Begin je avondreinigingsroutine met hydrofiele olie, een balsem of micellair water, zelfs als je geen make-up draagt. Make-up removers reinigen de poriën diep en lossen ook zonnebrandcrème effectief op. Het belangrijkste is om de restanten altijd weg te spoelen met een tweede reinigingsstap – een schuim of gel.

Diepe hydratatie – jouw must-have

Wil je een stralende huid? Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd is. Serums met veel hydraterende ingrediënten zijn een echte must-have voor het glow skin effect. Ze verzadigen de huid met vocht, maken haar glad en veerkrachtig. Een lichte vochtinbrengende crème helpt dit vocht vast te houden en vormt een onzichtbare barrière die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Voorbeelden van hydraterende serums:

Voorbeelden van hydraterende crèmes:

Vitamine C – De sleutel tot glans

Vitamine C is een van de beste bondgenoten voor een stralende huid. Deze krachtige antioxidant verheldert de huid, egaliseert de teint en helpt bij het bestrijden van pigmentvlekken. Voeg een vitamine C-serum toe aan je ochtendroutine en binnen enkele weken zul je zien hoe je huid begint te stralen van gezondheid.

Voorbeelden van vitamine C-serums:

Voeg exfoliatie toe

Voor een stralende huid is het belangrijk om dode huidcellen te verwijderen, maar doe dit voorzichtig. Kies zachte exfolianten zoals enzympoeders, milde peelings of zuren. Gebruik ze 1-3 keer per week (enzympoeders kunnen vaker), en je huid zal glad, fris en stralend blijven.

Voorbeelden van exfolianten:

Zonnebrandcrème – je beste vriend

De zonnestralen kunnen je inspanningen om een stralende huid te krijgen snel tenietdoen. Daarom is zonnebrandcrème niet alleen een toevoeging aan je routine, maar een noodzaak. Breng het ‘s ochtends aan en vernieuw het gedurende de dag als je veel tijd in de zon doorbrengt (fysieke filters elke twee uur, chemische filters elke zes uur zonblootstelling).

Waarom zonbescherming belangrijk is – lees hier.

Review van SPF door Dr. Ceuracle – lees hier​

Minimaal make-up voor maximale glans

Lichte make-up en een beetje highlighter benadrukken het natuurlijke glow skin effect. Geef de voorkeur aan foundations met een lichte textuur die de poriën niet verstoppen. Maar onthoud: geen enkele foundation (zelfs die met SPF) kan zonnebrandcrème vervangen, dus vergeet nooit om het aan te brengen voor je make-up.

Houd de balans tussen huidverzorging en make-up, en je huid zal er perfect uitzien.