Zomerse Verzorgingstips voor een Comfortabele Routine

Hoe kun je je zomerverzorgingsroutine zo comfortabel en veilig mogelijk maken? Welke producten zijn onmisbaar in de zomer en welke kun je beter laten liggen?

Zomer, hitte en de brandende zon vormen een echte uitdaging voor je huid. Om de situatie niet verder te compliceren, is het de moeite waard om je routine te herzien: wat zal comfortabel zijn voor je huid en wat kun je beter uitstellen?

Kies voor Zachte Zuiverende Reinigers

In de zomer wordt de huid meestal sneller vetter door de verhoogde talgproductie. Daarom, als je op zoek bent naar een reiniger, let dan op zachte gels en schuimen met salicylzuur, die helpen de verhoogde pH te balanceren. Dit helpt het microbioom te behouden, overtollige talgproductie te verminderen en de vorming van ontstekingen en verstopte poriën te voorkomen.

Minder is Meer

In de zomer wil je je huid zeker niet belasten. Vaak is de hitte zo verstikkend dat je de neiging hebt om helemaal niets aan te brengen. Dit is echter geen goed idee, want je huid heeft in alle weersomstandigheden verzorging nodig.

Om de verzorging comfortabeler te maken, probeer dikke crèmeachtige texturen te vervangen door lichte crème-gels, melkachtige lotions en emulsies. Kies hydraterende serums of toners op waterbasis. Gebruik een minimale hoeveelheid producten: het heeft geen zin om zowel toner als serum, crème en zonnebrandcrème op te stapelen (dit zal waarschijnlijk niet comfortabel zijn). Het is voldoende om één waterig product te kiezen (serum of toner) en een zonnebrandcrème die, naast zonbescherming, de nodige verzorgingsfuncties zal uitvoeren en vocht in de huid zal vasthouden.

Dit basisminimum helpt je huid gezond te blijven, comfortabel aan te voelen en verstopte poriën, een zwaar gevoel, vettigheid en plakkerigheid te voorkomen.

Hydratatie is een Must

In de zomer, door overmatig zweten en talgproductie, kan het lijken alsof de huid geen hydratatie nodig heeft. In werkelijkheid verliest de huid echter door de zon en hitte vocht, waardoor ze droog en dof wordt. Daarom is hydratatie essentieel. Kies waterige serums of toners en sluit ze ‘s avonds af met een lichte crème en ‘s ochtends met een zonnebrandcrème.

Zonnebrandcrème is je Beste Vriend

Zonnestralen hebben een zeer schadelijke invloed op de huid, dus zonnebrandcrème is je belangrijkste bondgenoot het hele jaar door, vooral in de zomer. Kies producten met SPF 50 en breng deze aan in de hoeveelheid van twee vingers (een halve theelepel) op elk blootgesteld gebied. Als je een zonnebrandcrème met fysieke filters gebruikt, vergeet dan niet deze elke twee uur of na contact met water opnieuw aan te brengen. Vervang zonnebrandcrème niet door een foundation met SPF, omdat je deze niet in voldoende hoeveelheid kunt aanbrengen.

Probeer daarnaast te vermijden om onder de brandende zon te blijven, draag beschermende kleding en hoeden. Deze eenvoudige stap helpt de gezondheid, jeugd en schoonheid van je huid langer te behouden.

Exfoliëren: Ja of Nee?

Exfoliëren helpt de huid glad en stralend te houden, voorkomt verstopte poriën en ontstekingen, maar in de zomer moet je voorzichtig zijn. Kies voor milde exfoliërende producten zoals enzympoeders, peelende gels, lichte peelings of pads. Gebruik ze alleen in je avondroutine en zorg ervoor dat je ‘s ochtends zonnebrandcrème aanbrengt. Onthoud dat overmatige exfoliatie de lichtgevoeligheid van de huid kan verhogen.

Kan je Retinol Gebruiken?

Retinol is een krachtig ingrediënt voor de verzorging van een huid met acne en tekenen van veroudering, maar je moet er voorzichtig mee zijn. Als je een beginner bent en retinol in je routine wilt introduceren, doe dit dan liever niet in de zomer, maar wacht op een koelere en minder zonnige periode.

Als retinol echter al lang deel uitmaakt van je routine en je weet hoe je het correct moet gebruiken, kun je het gerust blijven gebruiken. Onthoud om dit actieve ingrediënt alleen ‘s nachts te gebruiken en vergeet ‘s ochtends niet om zonnebrandcrème in voldoende hoeveelheid aan te brengen volgens de tweevingerregel.

Kies Kwaliteitscosmetica

Wees niet bang om cosmetica te gebruiken in de zomer, maar kies comfortabele producten die de poriën niet verstoppen en geen irritaties veroorzaken. Je kunt kiezen voor een foundation met SPF, maar onthoud dat deze de zonnebrandcrème niet kan vervangen.

En natuurlijk, onthoud dat je ‘s avonds zowel make-up als zonnebrandcrème moet verwijderen met een reinigingsproduct: hydrofiele olie, balsem of micellair water.