Beauty-routine voor vette huid: hoeveel potjes heb je nodig?

Hier vind je kant-en-klare verzorgingsschema’s voor de meest voorkomende behoeften.

Reiniging, ondersteuning van het microbioom, talgregulatie, hydratatie, exfoliatie en zonbescherming – dit is wat een vette huid nodig heeft om zich comfortabel te voelen en er gezond uit te zien.

Je zou kunnen denken: “Wow! Daar heb je een heel laboratorium voor nodig!”
Maak je geen zorgen: dat is helemaal niet het geval. Het is voldoende om een paar multifunctionele producten te hebben en te leren hoe je ze correct gebruikt in je routine. En natuurlijk helpen wij je daarbij.

Voor de duidelijkheid en maximale begrijpelijkheid hebben we drie verzorgingsschema’s opgesteld voor de meest voorkomende behoeften van mensen met een vette huid.

Schema №1

Behoefte: overmatige vettigheid van de huid, gevoeligheid

Ochtendroutine

  • Reiniging
  • Hydratatie + ondersteuning van het microbioom
  • Hydratatie + zonbescherming

Reiniging
De reinigingsgel Dr. Ceuracle AC Cure Solution Pink Gel is de perfecte keuze voor het reinigen van een vette en gevoelige huid. De gel heeft een zachte basis, waardoor hij de huid niet uitdroogt en de beschermende barrière niet beschadigt. Het bevat echter 0,5% salicylzuur en is verrijkt met een krachtig complex van talgregulerende extracten, waardoor het effectief overtollig talg neutraliseert en vooral de hoge pH van de vette huid verlaagt, wat een positief effect heeft op het microbioom.

Hydratatie
Het serum met lactobacillen Medi-Peel Red Lacto Collagen Ampoule is een reddingsmiddel voor het normaliseren van de microflora van de huid. Het helpt de gevoeligheid te verminderen en voorkomt het optreden van uitslag, roodheid, dermatitis en andere onaangename symptomen van een verstoord microbioom. Bovendien bevat dit serum niacinamide, dat de talgproductie reguleert. Als aangename bonus maakt dit serum de huid steviger en elastischer, elimineert fijne rimpels en zorgt voor uitstekende hydratatie.

Zonbescherming
De zonnebrandlotion op fysische filters Dr. Ceuracle 5α Control No Sebum Sun Lotion is de beste optie voor zonbescherming van een vette en gevoelige huid. Het bevat het SEPICONTROL™A5-complex, dat de overmatige talgproductie controleert en zo de vettigheid zichtbaar vermindert. De lotion droogt de huid helemaal niet uit, maar hydrateert juist, voorkomt uitdroging en verzacht. Het fungeert niet alleen als zonbescherming, maar ook als een volwaardige verzorgende crème, dus je kunt het gerust aanbrengen na het serum of de toner.

Avondroutine

  • Make-up verwijderen + reiniging/exfoliatie
  • Talgregulatie + hydratatie
  • Hydratatie + ondersteuning van de barrière + ondersteuning van het microbioom

Reiniging
De avondroutine begint altijd met een make-up verwijderaar. Voor dit schema hebben we gekozen voor Dr. Ceuracle Pro Balance Pure Deep Cleansing Oil – een volledig niet-comedogene hydrofiele olie die waterproof make-up en zonnefilters perfect oplost, de poriën diep reinigt van opgehoopte onzuiverheden en talg, goed emulgeert en gemakkelijk afspoelt zonder enig ongemak achter te laten.

Onthoud dat na het gebruik van de make-up verwijderaar de huid altijd moet worden gereinigd met een reinigingsmiddel. Je kunt gerust dezelfde gel gebruiken als in je ochtendroutine – Dr. Ceuracle AC Cure Solution Pink Gel, of een ander mild reinigingsmiddel dat prettig aanvoelt op jouw huid.

Exfoliatie
De optimale optie voor exfoliatie van de gevoelige huid is beslist enzympoeder. Het kan 1-3 keer per week worden gebruikt in plaats van een reiniger in de avondroutine na de make-up verwijderaar of in plaats van een reiniger in de ochtendroutine (solo).

In dit schema stellen we voor om in de avondroutine het enzympoeder op basis van houtskool en probiotica Dr. Ceuracle Pro-Balance Night Enzyme Wash toe te voegen en het af te wisselen met de reinigingsgel. Het exfolieert zachtjes dode huidcellen, lost talgproppen op en stimuleert de vernieuwing en regeneratie van de huid.

Hydratatie
Voor de avondhydratatie van een vette en gevoelige huid hebben we gekozen voor de talgregulerende toner Dr. Ceuracle 5α Control Clearing Toner en de crème met lactobacillen Medi-Peel Red Lacto Collagen Cream. De toner wordt gemakkelijk door de huid opgenomen, hydrateert en voorkomt overmatige talgproductie. De crème houdt vocht vast in de huid, versterkt de beschermende barrière en ondersteunt het microbioom. Bovendien reguleert het Anti-Sebum P-complex de activiteit van de talgklieren, waardoor de vettige glans van de huid vermindert.

Schema №2

Behoefte: overmatige vettigheid van de huid, gevoeligheid, eerste tekenen van veroudering, dofheid, mogelijke pigmentatie

Ochtendroutine

  • Reiniging of exfoliatie (1-3 keer per week)
  • Hydratatie + talgregulatie
  • Anti-aging
  • Zonbescherming + talgregulatie + hydratatie + kalmering

Reiniging
De reinigingsschuim Missha Cicadin pH Blemish Foaming Cleanser is ideaal voor het reinigen van de vette huid. Het bevat milde oppervlakte-actieve stoffen die de huid zachtjes reinigen, evenals extract van Centella Asiatica, madecassoside, panthenol en allantoïne, die verzachten en kalmeren. Daarnaast bevat de schuim salicylzuur, dat de hoge pH van de vette huid balanceert.

Exfoliatie
De enzympoeder Dr. Ceuracle Pro-Balance Morning Enzyme Wash is een topkeuze voor ochtendexfoliatie. Het is milder dan de avondversie, bevat maltose, maïszetmeel, kefir-schimmel en een complex van probiotica, waardoor het zachtjes dode huidcellen exfolieert, verzacht en ontdoet van talg zonder irritaties te veroorzaken.

Hydratatie
Voor de ochtendhydratatie in dit schema hebben we gekozen voor het multifunctionele serum Medi-Peel Peptide 9 Vitanol Ampoule Pro. Het bevat 20% niacinamide, 9 soorten peptiden, panthenol en adenosine, waardoor het niet alleen effectief de talgproductie reguleert, maar ook pigmentatie en post-acne verheldert, de elasticiteit verhoogt, fijne rimpels elimineert en irritaties kalmeert. Met dit serum krijg je een egale teint, een gezonde glans, een liftend effect en natuurlijk hydratatie.

Zonbescherming
De zonnebrandcrème Dr. Ceuracle Cica Regen Vegan Sun is een universele zonbescherming met nieuwe generatie chemische filters. Het bevat een complex van Centella Asiatica, dat kalmeert, verzacht en regenereert. Het past goed bij een vette huid, omdat het een lichte textuur heeft die snel wordt opgenomen zonder plakkerigheid of vettigheid achter te laten.

Avondroutine

  • Make-up verwijderen + reiniging
  • Ondersteuning van het microbioom + hydratatie
  • Hydratatie + ondersteuning van de barrière

Reiniging
Voor de make-up verwijderaar in dit schema hebben we gekozen voor de hydrofiele olie op basis van sojaolie en druivenpitolie Medi-Peel Lacto Collagen Cleansing Oil. Het is licht, niet-comedogeen, emulgeert goed en reinigt perfect. Super comfortabel, zelfs voor de gevoelige huid.

Na het gebruik van de hydrofiele olie, moet je je gezicht altijd wassen met een schuim of gel (je kunt dezelfde schuim gebruiken als in je ochtendroutine).

Hydratatie
Voor het hydrateren van de huid en het ondersteunen van het microbioom in dit schema hebben we gekozen voor de toner met lactobacillen A’pieu Lacto Bacillus Moisturizing Toner. Het is een basisproduct voor het ondersteunen van het microbioom en het kalmeren van de gevoelige huid. Het bevat ook niacinamide, dat fungeert als talgregulator.

Voor de crème texturen in de avondroutine raden we de Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine Cream aan. De lichte en comfortabele textuur van de crème-gel zal zeker in de smaak vallen bij een vette huid. Het bevat 85% extract van theeboombladeren en een complex van hydraterende agentia, die de hydro-lipide balans herstellen, verzachten, de gevoelige huid kalmeren en ontstekingen elimineren.

Schema №3

Behoefte: overmatige vettigheid van de huid, lichte uitslag

Ochtendroutine

  • Reiniging + exfoliatie
  • Hydratatie + zonbescherming

Reiniging
Als je huid vet en gevoelig is voor uitslag, zul je dol zijn op de schuim-gel Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam. Het bevat kalmerende en talgregulerende plantenextracten, met name

30% extract van theeboom, evenals hydraterende en verzachtende agentia zoals sheaboter en trehalose. Hiermee krijg je een effectieve reiniging zonder strakheid of irritaties.

Exfoliatie
Drie keer per week kun je de reiniger vervangen door het enzympoeder Medi-Peel Micro Tea Powder Cleanser. Het bevat theeboomolie, 6 soorten hyaluronzuur, salicylzuur en een complex van Centella Asiatica. Dankzij deze samenstelling reguleert het talg goed, elimineert ontstekingen, verbetert de teint van de huid, egaliseert de microstructuur en droogt helemaal niet uit.

Hydratatie
Als je je naast de vettigheid ook zorgen maakt over pigmentatie en post-acne, zal het serum A’pieu Mulberry Blemish Clearing Ampoule perfect in je routine passen. Het bevat tranexaminezuur, een krachtige verhelderende actief ingrediënt, extract van moerbei, dat kalmeert en de teint egaliseert, niacinamide, dat talgregulerend werkt, evenals een combinatie van hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en allantoïne. Het serum bevordert de regeneratie van de huid, vermindert roodheid en voorkomt het ontstaan van nieuwe uitslag.

Zonbescherming
De zonnebrandcrème met nieuwe generatie chemische filters Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50+ / PA++++ is absoluut geliefd bij de vette huid. Het bevat 10 soorten hyaluronzuur, panthenol, niacinamide, fructaan en tocoferol, waardoor superhydratatie gegarandeerd is. Ondanks de rijke samenstelling heeft de crème een superlichte emulsie textuur die onmiddellijk door de huid wordt opgenomen en absoluut niet verzwaart.

Avondroutine

  • Make-up verwijderen + reiniging
  • Hydratatie + ondersteuning van het microbioom / exfoliatie
  • Hydratatie + ondersteuning van de barrière + ondersteuning van het microbioom

Reiniging
Natuurlijk kan een make-up verwijderaar niet alleen hydrofiele olie of balsem zijn, maar ook traditioneel micellair water. Voor dit schema hebben we gekozen voor het zachte en supercomfortabele micellair water Medi Peel Phyto Cica-Nol B5 AHA BHA Vitamin Calming Cleansing Water. Het bevat het kalmerende en regenererende Cica-Nol complex, het ontstekingsremmende Tannin™ complex, evenals het Natural Protector™ complex, dat de talgafscheiding reguleert en het optimale vochtbalans van de huid behoudt. Bovendien bevat het micellaire water AHA- en BHA-zuren in lage concentratie, waardoor het zachtjes het stratum corneum van de cellen exfolieert.

Onthoud dat micellair water, zoals elk make-up verwijderingsmiddel, ook moet worden afgespoeld. Hiervoor kun je dezelfde reiniger gebruiken als in je ochtendroutine – Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam.

Hydratatie
Het serum met lactobacillen, niacinamide en centella A’pieu Lacto Bacillus Moisturizing Ampoule is universeel en supercomfortabel voor hydratatie en ondersteuning van het microbioom. Het verzacht, egaliseert de teint van de huid en kalmeert goed. Een perfect tandem met het serum vormt de crème uit dezelfde lijn, A’pieu Lacto Bacillus Moisturizing Cream. Het herstelt de beschermende barrière van de huid, houdt vocht vast en, net als het serum, ondersteunt het microbioom dankzij de lactobacillen. Van dit duo krijg je een egale teint, vermindering van ontstekingen en minimalisering van uitslag.

Exfoliatie
Een of twee keer per week in de avondroutine raden we aan om het kalmerende en regenererende serum met lactobacillen te vervangen door het zurenserum Medi Peel AHA BHA Amino Cica-Nol B5 Ampoule. Het bevat alle vier soorten zuren (AHA 10%, BHA, PHA, LHA), evenals het kalmerende Cica-Nol complex. Dankzij deze combinatie krijg je een zachte exfoliatie van de dode cellen, verheldering van talgdraden, een egale teint, verheldering van post-acne, egalisatie van de textuur en voorkoming van nieuwe uitslag.