З якими кислотами подружиться суха шкіра?

Вважаєш, що єдиною комфортною «кислотою», для сухої чутливої шкіри є гіалуронова? Маємо для тебе гарні новини та цікаві знайомства)

Багато хто переконаний, що в кислоти та суха шкіра — це тандем приречений на провал. Для декого навіть слово «кислоти» звучить, наче щось дуже подразнювальне. Якщо ти поділяєш такі погляди, це значить лиш одне: тобі терміново потрібно познайомитися з найм’якшими представниками цих активів.

Отож, які кислоти обрати для сухої шкіри?

Молочна кислота

Молочна кислота – справжній скарб для власників чутливої та зневодненої шкіри. Найм’якша з AHA-кислот, вона суперделікатно відлущує, а також зволожує шкіру. Використовується навіть у догляді за шкірою з псоріазом. Вангуємо, що стосунки з нею будуть максимально комфортними)

У чому її сила?

  • м’яко відлущує, не викликаючи подразнень
  • сприяє зволоженню, завдяки чому шкіра стає гладкою та еластичною
  • розгладжує мікрорельєф та покращує текстуру шкіри
  • освітлює пігментацію та вирівнює тон
  • підтримує здоровий рівень рН шкіри

Як використовувати молочну кислоту в догляді за шкірою?

Молочну кислоту можна знайти у формулах тонерів, сироваток і пілінгів. Концентрація для домашнього використання починається від 5%, однак злущення відмерлих клітин та розгладження рогового шару шкіри тобі дадуть лише засоби з концентрацією молочної кислоти від 10%. Засоби з молочною кислотою можна використовувати навіть щоденно, однак все залежить від потреб шкіри та її чутливості. Наносити молочну кислоту слід на повністю суху, попередньо очищену шкіру і через 10-15 хвилин закрити своїм кремовим зволожувальним засобом(якщо шкіра дуже реактивна, можеш закривати одразу)

Важливий нюанс №1: Молочна кислота підходить для чутливої шкіри, однак індивідуальну реакцію ніхто не скасовував – будь-який дискомфорт свідчить про необхідність змінити засіб або ж зменшити частоту чи спосіб використання.

Важливий нюанс №2: Незважаючи на те, що молочна кислота діє м’яко, вона все ж підвищує фоточутливість шкіри, тому не забувай про щоденний санскрін навіть у похмурі дні.

Важливий нюанс №3: Перед введенням будь-якої кислоти, навіть молочної, переконайся, що твій шкірний бар’єр у нормальному стані – це допоможе уникнути подразнень і забезпечити комфортний догляд.

PHA-кислоти

PHA-кислоти (полігідроксикислоти) – бесті для сухої, чутливої, подразненої шкіри. Їх не варто сприймати як кислоти-ексфоліатори у звичному розумінні, і доречніше буде віднести їх до категорії зволожувальних агентів. Ці кислоти мають великий розмір молекул та не проникають в шари шкіри, тож відлущення від них очікувати не варто. Найпопулярнішими представниками цієї групи кислот є ллюконолактон та лактобіонова кислота.

У чому їх сила?

  • зволожують шкіру, покращують її текстуру та згладжують лущення
  • мають антиоксидантні властивості, захищаючи шкіру від вільних радикалів
  • вирівнюють тон та освітлюють пігментацію
  • підходять для чутливої шкіри, включаючи шкіру з розацеа
  • підтримують мікробіом та сприяють регенерації

Як використовувати PHA-кислоти в догляді за шкірою?

PHA-кислоти часто зустрічаються у формулах тонерів, сироваток, нічних масок та зволожувальних кремів. Їх можна використовувати щоденно, навіть при дуже чутливій шкірі. На відміну від інших кислот, засоби з PHA можна наносити на вологу шкіру. PHA-кислоти не викликають подразнень, а навпаки зменшують його, тож їх навіть можна комбінувати з ретиноїдами. Вони не підвищують фоточутливість шкіри, однак санскрін все одно залишається важливим персонажем твоєї рутини.

Важливий нюанс №1: PHA-кислоти працюють більше як зволожувальні агенти, а не ексфоліанти, тож якщо тебе цікавить знайомство з кислотами які класно відлущують, краще обрати інших представників(наприклад молочну)

Важливий нюанс №2: Ці кислоти чудово підходять не лише для сухої, але й для комбінованої шкіри, оскільки регулюють текстуру та зволожують, не перевантажуючи масні ділянки шкіри.