Hoe zonnebrandcrème opnieuw aan te brengen: Kies je methode

In welke gevallen en waarom zou je zonnebrandcrème opnieuw moeten aanbrengen, en wat moet je doen als je make-up draagt?

Er wordt zoveel gesproken over zonbescherming dat het misschien lijkt alsof het slechts een trend is. Trend of niet, we kunnen je met zekerheid vertellen dat het een belangrijke investering is in de gezondheid van je huid.

We weten dat je waarschijnlijk hebt gehoord over de noodzaak om SPF opnieuw aan te brengen, en we begrijpen dat dit je kan ontmoedigen, vooral als je van make-up houdt. Het goede nieuws is: je hoeft niet altijd SPF opnieuw aan te brengen, en als het nodig is, kan het gemakkelijk zonder je make-up te verpesten!

Laten we eindelijk verduidelijken wanneer je SPF opnieuw moet aanbrengen en hoe je dat kunt doen zonder veel moeite.

Wanneer moet je SPF opnieuw aanbrengen?

Goed nieuws: je hoeft niet altijd opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen, en niet iedereen hoeft het te doen. Maar wanneer is het nodig? Hier is de lijst met gevallen:

  • Na fysieke activiteit: Intens zweten tijdens het sporten of andere fysieke activiteiten kan de effectiviteit van SPF verminderen, dus het is verstandig om het opnieuw aan te brengen na het voltooien van je activiteit.
  • Na contact met water: Zelfs als je zonnebrandcrème waterbestendig is, kan de effectiviteit afnemen na zwemmen of contact met water. Daarom is het belangrijk om SPF opnieuw aan te brengen na het zwemmen of zwaar zweten.
  • Elke 2 uur in de zon voor fysieke zonnefilters: Of je nu in het water bent of niet, SPF met fysieke filters moet elke twee uur opnieuw worden aangebracht bij blootstelling aan actieve zon. SPF met chemische filters moet na 5-6 uur blootstelling aan de zon opnieuw worden aangebracht.

Hoe SPF opnieuw aan te brengen?

We zullen alle manieren bespreken waarop je zonnebrandcrème kunt aanbrengen, zodat je degene kunt kiezen die voor jou het meest comfortabel en geschikt is.

Methode 1: Reinigen en een nieuwe laag crème aanbrengen

Dit is vrij eenvoudig: reinig je huid van zweet en onzuiverheden met speciale reinigingsdoekjes of thermaal water en breng een nieuwe laag SPF aan. In dit geval kun je dezelfde zonnebrandcrème gebruiken die je ’s ochtends aanbrengt.

Deze methode is ideaal als je niet van het aanbrengen van meerdere producten op je gezicht houdt, bang bent voor overbelasting van je huid of de neiging hebt tot verstopte poriën.

Nadelen:

  • Geen optie als je make-up draagt;
  • Je hebt tijd en ruimte nodig om het te doen (je kunt het niet onderweg doen);
  • Je moet een “volledige set” producten bij je dragen.

Methode 2: Zonnebrandpoeder

Zonnebrandpoeder is een echte redder voor make-up liefhebbers. Het is eenvoudig aan te brengen met een kwast, waardoor het een handige optie is om je bescherming bij te werken zonder je look te verpesten.

Deze methode is vooral geliefd bij mensen met een vette huid, omdat het poeder de glans mooi matteert.

Nadelen:

  • Het poeder kan de huid uitdrogen en schilfers accentueren (dus het is niet de beste optie voor een droge huid);
  • Het is mogelijk niet geschikt als je last hebt van verstopte poriën.

Methode 3: SPF-spray

Een SPF-spray is een andere handige optie. Het kan over make-up worden aangebracht en trekt snel in zonder een plakkerig of vet gevoel achter te laten. Het belangrijkste is om de spray op ongeveer 15-20 cm afstand van je gezicht te houden en gelijkmatig over je huid te verdelen. En vergeet natuurlijk niet om je ogen te sluiten!

Nadelen:

  • Sommige producten kunnen vlekken op kleding achterlaten;
  • Probeer te vermijden dat je de deeltjes inademt.

Methode 4: Compacte SPF-stick

De laatste tijd zijn zonnebrandsticks enorm populair geworden, en niet zonder reden, want het is een supergemakkelijke manier om gedurende de dag SPF opnieuw aan te brengen. De stick is compact, gemakkelijk mee te nemen en, het beste van alles, hij kan over make-up worden aangebracht.

Nadelen:

  • Sommige sticks kunnen een film of vetheid achterlaten op het gezicht;
  • Een ongeschikt product kan de poriën verstoppen.

Waarom zonbescherming belangrijk islees hier.

Review van SPF door Dr. Ceuraclelees hier​