Як поновлювати сонцезахист: обери свій спосіб

В яких випадках і навіщо поновлювати сонцезахист і що робити, якщо у тебе мейк?

Про захист від сонця говорять наскільки багато, що може навіть здаватися наче це всього лиш тренд. Тренд чи ні, однак можемо точно запевнити, що це неабияка інвестиція в здоров’я твоєї шкіри.

Знаємо, що тобі точно доводилося чути про необхідність поновлення спф і розуміємо, що це може відбивати бажання ним користуватися, особливо, якщо ти любиш наносити макіяж. Маємо гарні новини: спф потрібно поновлювати далеко не завжди та не всім. А якщо й потрібно, то це можна зробити легко та абсолютно без шкоди для мейку!

Пропонуємо нарешті розібратися в яких випадках потрібно поновлювати спф та як це робити без зайвих зусиль.

В яких випадках потрібно поновлювати SPF?

Гарна новина: сонцезахист потрібно поновлювати далеко не завжди та не всім. А коли потрібно? Лови перелік випадків:

Після фізичної активності: Інтенсивне потовиділення під час тренувань або фізичної активності може знизити ефективність SPF, тому варто поновити його після завершення активності.

Після контакту з водою: Навіть якщо твій сонцезахисний засіб водостійкий, його ефективність може знизитися після купання або контакту з водою. Тому після плавання або сильного потовиділення важливо поновити SPF.

Кожні 2 години на сонці для SPF на фізичних фільтрах: Незалежно від того, перебуваєш ти у воді чи ні, SPF на фізичних фільтрах потрібно поновлювати кожні дві години перебування під активним сонцем. SPF на хімічних фільтрах варто поновлювати через 5-6 годин перебування на сонці.

Як поновлювати SPF?

Ми розберемо всі способи поновлення сонцезахисту, щоб тобі було простіше обрати той, який вважаєш найкомфортнішим та найкращим саме для тебе.

Спосіб №1. Очищення та нанесення свіжого шару крему

Тут усе досить просто: очищуєш шкіру від поту та забруднень за допомогою спеціальних серветок для очищення шкіри або термальної води і наносиш свіжий шар SPF. В такому випадку можеш використовувати той же санскрін, який наносиш вранці.

Цей спосіб добре підійде, якщо ти не терпиш нашаровувати велику кількість засобів на обличчя, хвилюєшся за переобтяження або маєш схильність до закупорювання пор.

Недоліки:

  • не варіант, якщо ти носиш мейк;
  • потрібно виділити на це час та місце(не поновиш на ходу);
  • доводиться носити в сумочці «повний комплект» засобів.

Спосіб №2. Сонцезахисна пудра

Сонцезахисна пудра – це справжній рятівник для любителів мейку. Вона легко наноситься за допомогою пензля, тож для поновлення захисту без шкоди для ефектного образу це дуже зручний варіант.

Такий спосіб поновлення особливо сподобається жирній шкірі, адже пудра чудово матує жирний блиск.

Недоліки:

  • пудра може сушити та підкреслювати лущення(тобто для сухої шкіри це не найкращий варіант);
  • може не підійти, якщо є схильність до закупорювання пор.

Спосіб №3. : SPF-спрей

Спрей з SPF – ще один зручний варіант. Він наноситься поверх макіяжу і швидко всмоктується, не залишаючи липкого або жирного відчуття. Головне – тримати спрей на відстані приблизно 15-20 см від обличчя та рівномірно розпилювати по всій поверхні шкіри. Ну і звісно ж, не забудь заплющити очі

Недоліки:

  • деякі засоби можуть залишати слід на одязі;
  • варто намагатися не вдихати частинки засобів.

Спосіб №4. : Компактний SPF-стік

Останнім часом особливої популярності набирають сонцезахисні стіки. І не дивно, адже це суперзручний спосіб для поновлення SPF протягом дня. Стік компактний, його легко носити з собою, і головне – можна наносити поверх макіяжу.

Недоліки:

  • деякі стіки можуть залишати плівку і масність на обличчі;
  • невдало підібраний засіб може закупорювати пори.

Чому захист від сонця це важливо – читай тут.

Розбір SPF від Dr.Ceuracle – читай тут.