SPF van Dr.Ceuracle: hoe kies je?

Complete SPF-gids: wat zijn de verschillen tussen de zonnebrandcrèmes van Dr.Ceuracle en welke is geschikt voor jou?

Elke verpakking van Dr.Ceuracle levert altijd een wow-effect op. Wat je ook koopt, je zult tevreden zijn. Zonnebescherming is geen uitzondering. Elke zonnebrandcrème van het merk is een volwaardige verzorgende crème. Dus naast bescherming tegen de zon vervullen ze ook andere behoeften van de huid: hydrateren, kalmeren, bevorderen huidregeneratie en verminderen talgproductie.

We begrijpen dat het moeilijk is om te kiezen en dat je ze allemaal wilt proberen. Om je de keuzestress te besparen, hebben we een kleine gids samengesteld zodat je precies die SPF kiest die je elke ochtend niet zult vergeten aan te brengen.

SPF met chemische filters

In het assortiment van Dr.Ceuracle zijn er twee zonnebrandcrèmes: Hyal Reyouth Moist Sun op basis van hyaluronzuur en Cica Regen Vegan Sun op basis van Centella Asiatica-extract. Beide varianten maken gebruik van moderne filters die geen irritatie veroorzaken en gedurende de dag niet hoeven te worden vernieuwd.

Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50+ / PA++++

Lichtgewicht, bijna emulsie-achtige textuur – perfect voor de hete zomerperiode wanneer alle producten zwaar aanvoelen.

Voor wie is het geschikt?

Absoluut voor alle huidtypen.

Wat is de specialiteit?

Het belangrijkste kenmerk van deze crème is superhydratatie. Het bevat maar liefst 10 soorten hyaluronzuur met verschillende moleculaire gewichten, die bijdragen aan het behoud van een optimaal vochtgehalte in de huid en uitdroging voorkomen. Naast het hyaluronzuurcomplex bevat het panthenol, niacinamide, fructaan en tocoferol die de hydraterende werking van de crème versterken, de beschermende barrière van de huid ondersteunen, ontstekingsremmend werken, en de huid kalmeren en verzachten.

Dr.Ceuracle Cica Regen Vegan Sun

Deze zonnebrandcrème is al enkele jaren een bestseller van het merk. En dat is niet verrassend, want je wordt verliefd vanaf de eerste toepassing.

Voor wie is het geschikt?

Alle huidtypen, vooral de gevoelige huid.

Wat is de specialiteit?

Deze zonnebrandcrème beschermt niet alleen tegen UV-straling, maar herstelt en kalmeert ook de huid. Het bevat een krachtig Centella-complex, waaronder Asiatic Acid, Madecassic Acid en Asiaticoside. Het verwijdert perfect roodheid en irritatie, maakt de huid zacht en gehydrateerd. De lichte geltextuur van de crème verdeelt gemakkelijk en wordt onmiddellijk door de huid opgenomen, zonder plakkerig of vet aan te voelen.

SPF met fysische filters

Ondanks dat de formules van Dr.Ceuracle-producten zeer zorgvuldig zijn ontwikkeld en de crèmes met chemische filters uiterst mild zijn, zelfs voor de gevoelige huid, zijn er situaties waarin het beter is om een crème met minerale filters te kiezen. Deze situaties zijn:

  • Actieve fase van een ontstekingsproces zoals acne, dermatitis of rosacea.
  • Puberteit.
  • Strandvakantie.

Overigens hebben de crèmes met fysische filters van Dr.Ceuracle niet de nadelen die kenmerkend zijn voor de meeste van dergelijke zonnebrandcrèmes. Ze laten geen witte waas achter, creëren geen maskereffect, worden snel door de huid opgenomen en zijn uiterst comfortabel.

Dr.Ceuracle 5α Control No Sebum Sun Lotion

Altijd favoriet voor de vette huid.

Voor wie is het geschikt?

Vette huid, acne-gevoelige huid, gevoelige huid, vooral in de puberteit.

Wat is de specialiteit?

Het bevat het SEPICONTROL™ A5-complex, dat overmatige talgproductie controleert en zichtbaar vermindert. Het veroorzaakt absoluut geen droogheid, integendeel, het hydrateert, voorkomt uitdroging en verzacht. Ook bevat het kaneelboomschorsextract, dat antioxidante, antiseptische, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Natuurlijk bevat het ook fysische filters zoals Zinc Oxide en Titanium Dioxide, die beschermen tegen schadelijke UV-straling zonder irritatie te veroorzaken. De lichte lotiontextuur wordt snel door de huid opgenomen, laat geen witte waas achter en creëert geen onaangenaam vettig maskereffect.

Dr.Ceuracle Tea Tree Purifine Green Up Sun SPF 50+ PA++++

Topkeuze als je huid gevoelig is voor roodheid.

Voor wie is het geschikt?

Alle huidtypen, vooral de gevoelige en roodheid-gevoelige huid.

Wat is de specialiteit?

Deze prachtige crème beschermt niet alleen tegen schadelijke UV-straling, maar fungeert ook als een cosmetische primer. De crème heeft een groene tint die roodheid camoufleert en de teint egaler maakt.

Het bevat laagmoleculair hyaluronzuur, extracten van theeboom, houttuynia en alsem, die de huid goed hydrateren, kalmeren, de gevoeligheid verminderen en ontstekingen en jeuk elimineren.

SPF met gemengde filters

In het assortiment van Dr.Ceuracle zijn er ook twee zonnebrandproducten die chemische en minerale filters combineren: Pro Balance Biotics Clear Up Sun SPF 50+ PA++++ en Pro Balance Comfort Sun Stick SPF50+ PA++++.

Dr.Ceuracle Pro Balance Biotics Clear Up Sun SPF 50+ PA++++

Voor degenen die van het effect van een verhelderde huid houden.

Voor wie is het geschikt?

Alle huidtypen, vooral de vette huid.

Wat is de specialiteit?

De crème is gebaseerd op biomimetisch water, dat sterk lijkt op het water in huidcellen, waardoor het de optimale vochtbalans herstelt. Het bevat ook een complex van 5 soorten probiotica, wat een positief effect heeft op het microbioom van de huid.

Deze zonnebrandcrème heeft een dichtere textuur dan de vorige, maar wordt ondanks dat gemakkelijk door de huid opgenomen zonder plakkerig aan te voelen. Het heeft een matterend en verhelderend effect, waardoor roodheid wordt gemaskeerd. Dus als je een lichte en vette huid hebt, raden we je aan om hiernaar te kijken.

Dr. Ceuracle Pro Balance Comfort Sun Stick SPF50+ PA++++

De optimale keuze om de bescherming gedurende de dag te vernieuwen.

Voor wie is het geschikt?

Alle huidtypen.

Wat is de specialiteit?

Deze zonnebrandcrème is net als de vorige gebaseerd op biomimetisch water, dat de hydratatieprocessen in de huidcellen goed reguleert en hydrateert. Het bevat ook een complex van 9 soorten probiotica en prebiotica, wat een positief effect heeft op het microbioom en de beschermende barrière van de huid. Colloïdale havermout in de samenstelling kalmeert en verzacht de huid goed.

Maar het grootste kenmerk van dit product is het superhandige stickformaat. Dit is absoluut een must-have voor reizen en vakanties, wanneer je de bescherming vaak moet vernieuwen. Het heeft een compact formaat dat gemakkelijk in een zak of tas past. De lichte textuur wordt snel door de huid opgenomen zonder vet of plakkerig aan te voelen.