Центелла азіатська: рятівник твоєї шкіри

Центелла азіатська вже давно стала своєрідним «заспокійливим» для шкіри. В чому ж магія цієї рослини?

Центелла азіатська — справжня рятівниця у світі б’юті. Вона заспокоює, сприяє регенерації, зменшує почервоніння, та прискорює загоєння ран. Не дивно, що засоби, які містять екстракт цієї диво-рослини є такими популярними та улюбленими!

Що таке центелла азіатська і на що вона здатна?

Центелла азіатська, або ж тигрова трава, використовується в Азії вже тисячі років. Її часто можна побачити на етикетках баночок під назвою Centella Asiatica, або ж під більш звичним для нас: cica. Центелла неабияк прославилася як універсальний заспокійливий компонент, тож виробники не нехтують нею у формулах своїх засобів, зокрема для чутливої шкіри.

Основний секрет центелли — це її здатність стимулювати синтез колагену та прискорювати процеси регенерації шкіри. Вона також має протизапальні та антибактеріальні властивості, що робить її ідеальним компонентом для догляду за шкірою, схильною до акне, дерматитів або подразнень.

Кому підходить центелла?

Центелла азіатська є універсальним компонентом. Вона дружить з усіма типами шкіри та поєднується з усіма активами, тож сміливо можеш додавати її в рутину. Та особливо вона сподобається, якщо твоя шкіра:

  • Проблемна та схильна до акне: центелла заспокоїть запалення та прискорить загоєння.
  • Чутлива або куперозна шкіра: вона зменшить почервоніння та зменшить подразнення.
  • Суха шкіра з порушеним захисним бар’єром: центелла сприяє відновленню бар’єра шкіри.
  • Шкіра, схильну до розтяжок: допоможе покращити їхній вигляд та зменшити свіжі пошкодження.

Активні компоненти центелли азіатської?

Своїми магічними властивостями центелла завдячує вмісту активних інгредієнтів: азіатикової кислоти, мадекасової кислоти, азіатикозіду та мадекасосіду. 

Азіатикова кислота – стимулює синтез колагену, а також глікозаміногліканів – полісахаридів, які є частиною міжклітинної рідини.

Мадекасова кислота(азіатська кислота) – усуває запалення, має антиоксидантні властивості, сприяє регенерації шкіри.

Азіатикозід – стимулює синтез гіалуронової кислоти та колагену, завдяки чому підвищує пружність шкіри, сприяє загоєнню ран.

Мадекасосід – має протизапальну дію, сприяє загоєнню ран. Стимулює синтез колагену та еластину.

Добірка засобів з центеллою азіатською

Як ми вже згадували, центелла азіатська є надзвичайно популярним інгредієнтом у засобах для догляду. Її можна знайти абсолютно всюди: в засобах для демакіяжу, для очищення, в тонерах, сироватках, кремах. Ще б пак, мало який компонент може похвалитися настільки широким спектром властивостей та універсальністю водночас!

Тонери з центеллою

Тонери з центеллою — топовий вибір для щоденної бази догляду. Вони гарно зволожують та відмінно заспокоюють чутливу та подразнену шкіру, а також сприяють відновленню природного балансу. Підійдуть як для ранкового ритуалу краси, так і для вечірнього заспокоєння після напруженого дня.

Сироватки з центеллою

Сироватки з центеллою — справжні заспокійливі еліксири для чутливої шкіри, що потребує глибокого відновлення. Висока концентрація активних компонентів допомагає швидко заспокоїти подразнення, зменшити почервоніння і зміцнити бар’єрні функції шкіри.

Креми з центеллою

Креми з центелою — надійний щит для шкіри від негативних впливів зовнішнього середовища. Вони заспокоюють, зволожують та допомагають боротися з сухістю та подразненнями. Креми з центелою сприяють відновленню гідроліпідного балансу шкіри, роблять її м’якою та еластичною. Це справжня знахідка для сухої та чутливої шкіри, яка потребує додаткового захисту та живлення.

  • Маски з центеллою

Маски з центеллою — sos-засіб для моментального відновлення шкіри. Вони швидко заспокоюють та зволожують втомлену, чутливу або подразнену шкіру. Стануть мастхевом для вечірнього релаксу або для заспокоєння шкіри після агресивних б’юті-процедур.