Пухнасте волосся: особливість чи недолік?

Мрієш про пряме блискуче волосся та природа нагородила тебе пухнастим і неслухняним? Ділимось лайфхаками як приборкати та полюбити свою гриву.

Той момент, коли мрієш про волосся, як з реклами, купуєш різноманітні баночки, які обіцяють wow-ефект, однак реальність щоразу розчаровує. Пухнасте, пористе волосся може здаватися справжнім викликом. Воно неслухняне, непередбачуване, часто плутається та реагує на зміни вологості та температури повітря.

Може здаватися, що такий тип волосся – однозначний програш у генетичній лотереї. Та чи справді це так? Можливо, замість того, щоб постійно боротися з текстурою, варто прийняти той факт, що пористість – це природна особливість волосся, яку можна підкреслити, правильно доглядаючи за ним.

Що таке пухнастість волосся?

Пухнастість зазвичай пов’язана з високою пористістю структури волосся. Пористість – рівень пустот у структурі волосини та її здатність поглинати і утримувати вологу.

Саме через високу пористість пухнасте волосся є надчутливим до зовнішніх умов, як-от вологість або сухість повітря. Через це волосся може здаватися сухим, ламким і складним у догляді.

Переваги пухнастого волосся

Ми звикли, що пухнастість волосся часто сприймається як беззаперечний недолік. Однак ми з цим абсолютно не погоджуємося. Якщо пухнастість твого волосся не пов’язана з пошкодженістю, тоді це твоя індивідуальна особливість, яка має свої переваги:

  1. Об’єм. Пухнасте волосся має природний об’єм та візуально виглядає густішим.
  2. Піддатливість до укладок. Завдяки своїй текстурі, пористе волосся краще тримає укладку, ніж пряме та гладке. Тож маєш широке поле для експериментів.
  3. Може бути кучерявим. Зазвичай на пухнастість волосся скаржаться власниці кучерів, які ще не розкрили потенціал своїх локонів. Щоб перевірити цю теорію, рекомендуємо спробувати Curly Girl Method.

Як доглядати за пухнастим волоссям?

Основа догляду за пухнастим волоссям – це зволоження та захист від негативного впливу навколишнього середовища.

Лови кілька лайфхаків:

  • Використовуй маски та кондиціонери, які глибоко зволожують волосся.
  • В процесі кондиціонування не відтискай волосся, а навпаки додавай багато води – ефект тебе здивує.
  • Шукай у складі кондиціонуючих засобів протеїни, а також катіонні ПАР та полімери(більше про це можна почитати тут).
  • Постарайся менше використовувати гарячі стайлери: вони пересушують волосся та роблять його ще більш пористим.
  • Використовуй незмивні креми або молочко, щоб зберегти зволоженість та зменшити пухнастість.
  • Якщо ти полюбляєш олійки для волосся, нанось їх після крему/молочка.

Ну і звісно ж, найкраще, що ти можеш зробити для свого волосся – це прийняти його таким, яким воно є, з усіма його особливостями.

Пам’ятай: пухнасте волосся – це не недолік, а твоя унікальність. Трішки магії догляду і ти зможеш сповна розкрити його потенціал та природну красу. Нема сенсу купувати баночки з надією, що вони подарують тобі гладкість та глянцевий блиск. Будемо чесними: жоден догляд не здатний змінити структуру волосся. Та чи потрібно?