Πώς να πακετάρεις το νεσεσέρ σου για διακοπές

Λίστα ελέγχου: Τι να βάλεις στο νεσεσέρ σου για να νιώθουν το δέρμα και τα μαλλιά σου άνετα κατά τη διάρκεια των διακοπών;

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων όταν πρόκειται για τον προγραμματισμό διακοπών: οι πρώτοι που ήδη φαντάζονται ότι κάνουν ηλιοθεραπεία, κολυμπούν στη θάλασσα, κάνουν βόλτες και βγάζουν όμορφες φωτογραφίες… ενώ οι δεύτεροι φτιάχνουν μακροσκελείς λίστες με τα απαραίτητα, προσπαθώντας να προβλέψουν κάθε πιθανή κατάσταση για να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για τις διακοπές τους. Αυτοί επίσης αναρωτιούνται τι προϊόντα περιποίησης πρέπει να βάλουν στο νεσεσέρ τους για να μην υπερβάλλουν αλλά και να μην ξεχάσουν κάτι σημαντικό.

Ανεξάρτητα από το σε ποια κατηγορία ανήκεις, είναι σημαντικό να σκεφτείς προσεκτικά τι θα βάλεις στο νεσεσέρ σου, καθώς η κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών σου κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές εξαρτάται από αυτό.

Επιλογή προϊόντων περιποίησης δέρματος

Όταν επιλέγεις προϊόντα περιποίησης προσώπου για τις διακοπές, δώσε έμφαση σε μια σταθερή βάση: διπλό καθαρισμό, ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο.

Έτσι, για την περιποίηση του προσώπου, πακετάρισε:

  • Ντεμακιγιάζ (μινιατούρα): μικυλλιακό νερό ή έλαιο καθαρισμού
  • Καθαριστικό (μινιατούρα): αφρό ή τζελ
  • Προϊόν με υγρή υφή: serum ή τόνερ
  • Μινιατούρα κρέμας για χρήση το βράδυ
  • Αντηλιακό (κανονικό μέγεθος)
  • Balm για τα χείλη

Μερικές σημαντικές συμβουλές:

Επίλεξε προϊόντα που ήδη γνωρίζεις. Η αλλαγή περιβάλλοντος και κλίματος είναι ήδη αρκετό στρες για το δέρμα σου, οπότε απόφυγε να το επιβαρύνεις με πειραματισμούς με νέα προϊόντα.

Συνιστάται να αγοράσεις μινιατούρες προϊόντων περιποίησης απευθείας από τον κατασκευαστή αντί να τα μεταφέρεις από μεγαλύτερες συσκευασίες σε μικρότερες. Η μεταφορά μπορεί να διαταράξει τις συνθήκες αποθήκευσης του προϊόντος, αυξάνοντας τον κίνδυνο να χαλάσει ή να χάσει την αποτελεσματικότητά του. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο δέρμα.

Αν πρόκειται για προϊόν με υγρή υφή, μπορείς να επιλέξεις serum με αντιοξειδωτικά (π.χ. με βιταμίνη C), το οποίο συνεργάζεται άψογα με το αντηλιακό, προστατεύοντας το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

Το αντηλιακό, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα, πρέπει να είναι σε κανονικό μέγεθος, καθώς η χρήση του είναι πολύ μεγαλύτερη (δύο δάχτυλα, δηλαδή μισό κουταλάκι του γλυκού, για το πρόσωπο και το λαιμό). Μπορείς επίσης να πάρεις αντηλιακό σε μορφή στικ ή σπρέι για ανανέωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παρεμπιπτόντως, μπορείς επίσης να επιλέξεις balm για τα χείλη με SPF, καθώς το λεπτό δέρμα των χειλιών είναι επίσης ευάλωτο στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Όσον αφορά την περιποίηση του σώματος, τα πράγματα είναι πιο απλά. Πακετάρισε:

  • Αφρόλουτρο
  • Αντηλιακό
  • Gel καταπραϋντικό και ενυδατικό

Αν και τα αφρόλουτρα υπάρχουν συνήθως στα ξενοδοχεία, δεν συνιστάται να βασίζεσαι σε αυτά. Οι συσκευασίες είναι συνήθως πολύ μικρές και συχνά περιέχουν επιθετικά συστατικά που μπορεί να ξηράνουν το δέρμα σου. Είναι καλύτερα να φέρεις το δικό σου. Σε αντίθεση με τα προϊόντα προσώπου, το αφρόλουτρο μπορεί να μεταφερθεί σε μικρότερη συσκευασία (αρκεί να είναι καθαρή και αποστειρωμένη).

Όσον αφορά το αντηλιακό για το σώμα, θα το χρειαστείς σε μεγάλη ποσότητα, ειδικά αν πηγαίνεις διακοπές στη θάλασσα. Να θυμάσαι ότι το SPF πρέπει να ανανεώνεται μετά από κάθε επαφή με το νερό για να ελαχιστοποιήσεις τις βλαβερές επιδράσεις των ακτίνων UV στο δέρμα σου.

Ο ήλιος και το θαλασσινό νερό μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση στο δέρμα. Για να το αποφύγεις, πάρε μαζί σου μια ελαφριά ενυδατική κρέμα ή gel με αλόη βέρα. Απορροφώνται γρήγορα και δεν αφήνουν αίσθηση κολλώδους επιφάνειας, ενώ τα gel με αλόη καταπραΰνουν και θεραπεύουν τέλεια το δέρμα αν έχει καεί στον ήλιο.

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Μην ξεχάσεις και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, το θαλασσινό νερό και ο ήλιος μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου ξηρά και εύθραυστα.

Πακετάρισε:

  • Σαμπουάν
  • Μαλακτικό
  • Ανεξίτηλο προϊόν περιποίησης μαλλιών

Επίλεξε το σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο του δέρματος του κεφαλιού σου και το μαλακτικό ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Όσον αφορά τα ανεξίτηλα προϊόντα περιποίησης, τα μαλλιά σου σίγουρα θα σου ευχαριστήσουν αν επιλέξεις γάλα ή κρέμα με SPF προστασία.

Τι γίνεται με τα καλλυντικά μακιγιάζ;

Φέρε καλλυντικά μακιγιάζ στις διακοπές μόνο αν το επιθυμείς. Επίλεξε ό,τι συνήθως χρησιμοποιείς και για ό,τι έχεις διάθεση. Πολλοί προτιμούν να μην επιβαρύνουν το δέρμα τους με μακιγιάζ στις διακοπές. Ωστόσο, αν το μακιγιάζ είναι μέρος του στυλ σου, μην περιορίζεσαι.

Για να αποφύγεις την αίσθηση βάρους στο πρόσωπο, συνιστούμε να επιλέξεις ελαφριά BB ή CC κρέμες με SPF αντί για foundation, που θα σου προσφέρουν ελαφριά κάλυψη και επιπλέον προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ωστόσο, θυμήσου ότι ούτε οι BB ούτε οι CC κρέμες ούτε καμία άλλη βάση μακιγιάζ δεν αντικαθιστούν το πλήρες αντηλιακό, καθώς δεν μπορούν να εφαρμοστούν στο δέρμα σε επαρκή ποσότητα για προστασία. Γι’ αυτό πάντα να τις χρησιμοποιείς πάνω από το αντηλιακό.