Συμβουλές Καλοκαιρινής Περιποίησης για μια Άνετη Ρουτίνα

Πώς μπορείς να κάνεις τη ρουτίνα περιποίησης του καλοκαιριού όσο πιο άνετη και ασφαλή γίνεται; Ποια προϊόντα είναι απαραίτητα για το καλοκαίρι και ποια είναι καλύτερα να αφήσεις για αργότερα;

Το καλοκαίρι, η ζέστη και ο καυτός ήλιος αποτελούν μια πραγματική πρόκληση για το δέρμα σου. Για να μην περιπλέξεις την κατάσταση, αξίζει να αναθεωρήσεις τη ρουτίνα σου: τι θα είναι άνετο για το δέρμα σου και τι είναι καλύτερα να αφήσεις για αργότερα;

Επίλεξε Απαλά Καθαριστικά με Οξέα

Το καλοκαίρι, το δέρμα συνήθως γίνεται πιο λιπαρό λόγω της αυξημένης παραγωγής σμήγματος. Επομένως, αν ψάχνεις για καθαριστικό, πρόσεξε απαλά τζελ και αφρούς που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, το οποίο θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του αυξημένου pH. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση του μικροβιώματος, στη μείωση της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος και στην πρόληψη εμφάνισης φλεγμονωδών στοιχείων και φραγμένων πόρων.

Λιγότερα σημαίνουν περισσότερα

Το καλοκαίρι σίγουρα δεν θέλεις να επιβαρύνεις το δέρμα σου. Συχνά, η ζέστη είναι τόσο ενοχλητική που μπορεί να νιώσεις την επιθυμία να μην εφαρμόσεις τίποτα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καλή ιδέα, καθώς το δέρμα χρειάζεται φροντίδα σε κάθε καιρική συνθήκη.

Για να είναι πιο άνετη η περιποίησή σου, δοκίμασε να αντικαταστήσεις τις πυκνές κρεμώδεις υφές με ελαφριά κρεμο-τζελ, γαλακτώματα και γαλακτώματα. Επίλεξε ενυδατικούς ορούς ή τονωτικά με βάση το νερό. Χρησιμοποίησε την ελάχιστη ποσότητα προϊόντων: δεν υπάρχει λόγος να εφαρμόσεις και τονωτικό και ορό και κρέμα και αντηλιακή (αυτό πιθανώς δεν θα είναι άνετο). Αρκεί να επιλέξεις ένα υδατώδες προϊόν (ορό ή τονωτικό) και αντηλιακή κρέμα που, εκτός από την προστασία από τον ήλιο, θα εκτελεί τις απαραίτητες φροντίδες λειτουργίες και θα διατηρεί την υγρασία στο δέρμα.

Αυτό το βασικό ελάχιστο θα βοηθήσει το δέρμα σου να παραμείνει υγιές, να αισθάνεται άνετα και να αποφύγει τους φραγμένους πόρους, την αίσθηση βάρους, λιπαρότητας και κολλώδους.

Η Ενυδάτωση είναι Απαραίτητη

Το καλοκαίρι, λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης και παραγωγής σμήγματος, μπορεί να φαίνεται ότι το δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, λόγω του ήλιου και της ζέστης, χάνει την υγρασία και γίνεται ξηρό και θαμπό. Επομένως, η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Επίλεξε υδατώδεις ορούς ή τονωτικά και κλείσε τα με ελαφριά κρέμα το βράδυ και αντηλιακή κρέμα το πρωί.

Η Αντηλιακή Κρέμα είναι ο Καλύτερός σου Φίλος

Οι ηλιακές ακτίνες έχουν πολύ βλαβερή επίδραση στο δέρμα, οπότε η αντηλιακή κρέμα είναι ο κύριος σύμμαχός σου όλο το χρόνο, ειδικά το καλοκαίρι. Επίλεξε προϊόντα με SPF 50 και εφάρμοσε τα σε ποσότητα δύο δάχτυλων (μισή κουταλιά του γλυκού) σε κάθε εκτεθειμένη περιοχή. Αν χρησιμοποιείς αντηλιακή κρέμα με φυσικά φίλτρα, θυμήσου να την ανανεώνεις κάθε δύο ώρες ή μετά από επαφή με το νερό. Μην αντικαθιστάς την αντηλιακή κρέμα με ένα foundation με SPF, καθώς δεν μπορείς να το εφαρμόσεις σε επαρκή ποσότητα.

Επιπλέον, προσπάθησε να αποφύγεις την παραμονή κάτω από τον καυτό ήλιο, φορά προστατευτικά ρούχα και καπέλα. Αυτό το απλό βήμα θα βοηθήσει να διατηρήσεις την υγεία, τη νεότητα και την ομορφιά του δέρματός σου για περισσότερο χρόνο.

Απολέπιση: Ναι ή Όχι;

Η απολέπιση βοηθά να διατηρείς το δέρμα λείο και λαμπερό, αποτρέπει τους φραγμένους πόρους και την εμφάνιση φλεγμονωδών στοιχείων, αλλά το καλοκαίρι πρέπει να είσαι προσεκτική. Επίλεξε απαλές προϊόντα απολέπισης όπως ένζυμα σε σκόνη, απολεπιστικά τζελ, ελαφριά peeling ή pads. Χρησιμοποίησε τα μόνο στη βραδινή ρουτίνα, και το πρωί φρόντισε να εφαρμόσεις αντηλιακή κρέμα. Θυμήσου, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος στο φως.

Μπορείς να Χρησιμοποιήσεις Ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό συστατικό για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή και σημάδια γήρανσης, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτική με αυτήν. Αν είσαι αρχάρια και θέλεις να ενσωματώσεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα σου, καλύτερα να μην το κάνεις το καλοκαίρι, αλλά να περιμένεις για μια πιο δροσερή και λιγότερο ηλιόλουστη εποχή.

Αν όμως η ρετινόλη είναι μέρος της ρουτίνας σου εδώ και καιρό και ξέρεις πώς να τη χρησιμοποιείς σωστά, μπορείς να συνεχίσεις τη χρήση της με ασφάλεια. Θυμήσου να χρησιμοποιείς αυτό το συστατικό μόνο το βράδυ, και το πρωί μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις αντηλιακή κρέμα σε επαρκή ποσότητα σύμφωνα με τον κανόνα των δύο δάχτυλων.

Επίλεξε Ποιοτικά Καλλυντικά

Μην φοβάσαι να χρησιμοποιείς καλλυντικά το καλοκαίρι, αλλά επίλεξε προϊόντα που είναι άνετα, δεν φράζουν τους πόρους και δεν προκαλούν ερεθισμούς. Μπορείς να επιλέξεις ένα foundation με SPF, αλλά θυμήσου ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αντηλιακή κρέμα.

Και φυσικά, θυμήσου ότι το βράδυ τόσο το μακιγιάζ όσο και η αντηλιακή κρέμα πρέπει να αφαιρούνται με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ: υδροφιλικό λάδι, balm ή νερό micellar.