Збираємо косметичку у відпустку

Чекліст: що покласти у свою travel-косметичку, щоб твої шкіра та волосся почувалися комфортно під час відпустки?

Існує два типи людей, які планують відпустку: перші подумки вже засмагають на сонечку, купаються в морі, гуляють, роблять красиві фото…в той час, як другі в думках(і не тільки) планують, складають довгі списки необхідних речей, намагаючись передбачити всі можливі та неможливі ситуації, щоб бути готовими до відпочинку на максимум, а також сушать голову над тим що з догляду покласти у косметичку, щоб не переборщити та водночас не забути чогось важливого.

Зрештою, незалежно від того до якого типу ти належиш, подбати про наповнення косметички, все ж необхідно, адже саме від цього залежить стан твоєї шкіри та волосся під час та після відпустки.

Обираємо баночки для шкіри

Обираючи засоби для догляду за шкірою обличчя у відпустку, перш за все варто робити акцент на якісній базі: двоетапне очищення, зволоження та сонцезахист.

Отож, із засобів для обличчя беремо:

  • засіб для демакіяжу (мініатюру): міцелярну воду або гідрофільний засіб
  • очисник (мініатюру): пінку або гель
  • засіб рідкої текстури: сироватка або тонер
  • мініатюру крему для відновлення у вечірню рутину
  • сонцезахист (повнорозмір)
  • бальзам для губ

Кілька важливих нюансів:

Засоби слід обирати ті, які тобі вже знайомі, адже зміна обстановки і клімату — це вже неабиякий стрес для шкіри, тож не варто посилювати його експериментами у догляді.

Мініатюри засобів для обличчя рекомендуємо купувати від виробника, а не переливати з великих баночок в менші самостійно. Адже при переливанні порушуються умови зберігання засобу і він з великою ймовірністю може зіпсуватися та втратити свою ефективність, а в гіршому випадку може зашкодити, викликавши небажані реакції шкіри.

Із засобів рідких текстур можеш обрати сироватку з антиоксидантами(наприклад з вітаміном С) — це буде перфектний тандем із сонцезахисним кремом, який вбереже твою шкіру від передчасного старіння.

Сонцезахисний крем, на відміну від інших засобів варто брати у повнорозмірному форматі, адже його розхід значно більший(2 пальці(пів чайної ложки) на зону обличчя та шиї. Крім цього, можна також взяти сонцезахисний крем у форматі стіка або спрею для поновлення протягом дня.

До речі, бальзам для губ також можеш обирати з SPF. Адже тонка шкіра губ також піддається згубному впливу сонячних променів.

Зі шкірою тіла все значно простіше. Беремо:

  • гель для душу
  • сонцезахист
  • гель для заспокоєння та зволоження

Звісно ж, гелі для душу зазвичай бувають в готелях, однак покладатися на них ми не рекомендуємо. Баночки засобів з готелю дуже маленькі і часто мають надто агресивний склад, який може пересушувати шкіру. Тож завжди краще підстрахуватися і взяти свій. До речі, на відміну від засобів для обличчя, гель для душу можна перелити у меншу баночку(головне, щоб вона була чиста та стерильна).

Щодо сонцезахисту для тіла, тобі він знадобиться у великому об’ємі, особливо якщо у тебе морський відпочинок. Пам’ятай, SPF треба наносити після кожного контакту з водою — так ти зможеш мінімізувати згубний вплив ультрафіолету на свою шкіру.

Сонце та морська вода можуть призвести до зневоднення шкіри. Щоб цього уникнути, візьми з собою легкий зволожувальний крем або гель з алое вера. Вони швидко вбираються і не залишають відчуття липкості. Також гелі з алое чудово заспокоюють та загоюють шкіру, якщо вона все ж згоріла на сонці.

Баночки для волосся

Про баночки для волосся також не варто забувати. Без належного догляду морська вода та сонце можуть зробити його сухим та ламким.

Кладемо у косметичку:

  • шампунь
  • кондиціонер
  • незмивний засіб для волосся

Шампунь обирай відповідно до свого типу шкіри голови, а кондиціонер відповідно до типу волосся. Щодо незмивного догляду — волосся однозначно подякує, якщо обереш молочко або крем з SPF-захистом.

А як щодо декоративної косметики?

Бери засоби для макіяжу у відпустку — виключно за бажанням. Обирай те, чим зазвичай користуєшся та на що маєш настрій. Багато кому у відпустці не хочеться перевантажувати шкіру макіяжем. Однак, якщо мейк є частиною твого образу, не варто себе обмежувати.

До речі, щоб не було відчуття важкості на обличчі, рекомендуємо замість тонального крему обирати легкі BB або CC-креми з SPF — так ти отримаєш невагоме покриття та додатковий захист від ультрафіолету. Однак пам’ятай, що ні BB, ні CC-креми, ні жодна інша тональна основа не заміняють повноцінного сонцезахисного крему, адже їх неможливо нанести на шкіру в достатній для захисту кількості. Тому завжди нанось їх лише поверх санскріна.