Фішки літнього догляду, які зроблять рутину комфортною

Як зробити літню рутину максимально комфортною та безпечною? Які засоби є твоїм літнім мастхевом, а які краще відкласти?

Літо, спека та палюче сонце — справжній челендж для твоєї шкіри. Щоб не ускладнювати їй ситуацію ще більше, варто переглянути свою рутину: що буде шкірі комфортним, а що навпаки краще відкласти на потім?

Обирай м‘які кислотні очисники

Влітку шкіра зазвичай швидше стає жирнішою через підвищене виділення себуму. Тому, якщо ти шукаєш очисник, зверни увагу на м’які гелі та пінки з вмістом саліцилової кислоти у складі, яка буде підкислювати завищений pH-баланс. Це допоможе зберегти мікробіом, зменшити надмірне вироблення себуму, а також запобігати появі запальних елементів та забитих пор.

Менше = краще

Влітку точно не хочеться обтяжувати шкіру. Часто спека дошкуляє настільки, що навіть виникає бажання зовсім нічого не наносити. Але так робити не варто, адже шкіра потребує догляду за будь-яких погодних умов.

Для того, щоб тобі було комфортніше, спробуй замінити щільні кремові текстури на легкі крем-гелеві, молочкові та емульсійні.

Обирай зволожувальні сироватки або тонери на водній основі. Використовуй мінімум засобів: нема сенсу нашаровувати і тонер і сироватку і крем і сонцезахист (навряд чи це буде комфортно). Достатньо обрати один водянистий засіб(сироватку або тонер) і санскрін, який окрім захисту від сонця буде виконувати необхідні тобі доглядові функції та утримувати вологу в шкірі.

Цей базовий мінімум допоможе твоїй шкірі залишатися здоровою, почуватися комфортно та уникнути закупорення пор, відчуття обтяження, відчуття масності та липкості.

Зволоження — твій мастхев

Влітку, через надмірне виділення поту та себуму може здаватися, що шкірі зволоження непотрібне. Однак насправді через вплив сонця та тепла, вона лиш втрачає вологу, стає сухою та тьмяною. Тож зволоження їй необхідне. Обирай водянисті сироватки або тонери та закривай їх легким кремом ввечері та сонцезахисним кремом вранці.

Сонцезахисний крем — твій бестфренд

Сонячні промені мають дуже згубний вплив на шкіру, тож сонцезахисний крем — це твій головний союзник круглий рік, а влітку й поготів. Вибирай засоби з SPF 50 і нанось його в кількості 2 пальці(пів чайної ложки) на кожну відкриту зону. Якщо ти користуєшся санскріном на фізичних фільтрах, пам’ятай оновлювати його що дві години або після контакту з водою. Не замінюй санскрін тональним засобом з SPF, адже його неможливо нанести в достатній кількості.

Крім того, намагайся уникати перебування на палючому сонці, носи захисний одяг та капелюхи.

Такий простий крок допоможе зберегти здоров’я, молодість та красу твоєї шкіри надовше.

Ексфоліація: так чи ні?

Ексфоліація допомагає зберегти шкіру гладкою сяючою, запобігти забиванню пор та появі запальних елементів, але влітку слід бути обережною. Вибирай м’які засоби для ексфоліації, такі як ензимні пудри, пілінг-скатки, легкі пілінги або пади. Використовуй їх лише у вечірній рутині, а зранку обов’язково нанеси санскрін. Пам’ятай, що надмірна ексфоліація може підвищити фоточутливість шкіри.

Чи можна використовувати ретинол?

Ретинол — потужний інгредієнт для догляду за шкірою з акне та вікововими змінами, але з ним варто бути обережним. Відтак, якщо ти новачок і хочеш ввести ретинол в свою рутину — краще не робити цього влітку, а все ж зачекати холоднішої та менш сонячної пори.

Якщо ж ретинол є частиною твоєї рутини вже давно і ти знаєш як правильно з ним поводитися, можеш сміливо продовжувати його використовувати.

Мінінагадування: використовуй цей актив лише наніч, а зранку не забудь нанести сонцезахист в достатній кількості за правилом двох пальців.

Обирай якісну декоративну косметику

Не бійся використовувати декоративну косметику влітку, але вибирай комфортні продукти, що не забивають пори та не викликають подразнень. Тональний засіб можна обрати з SPF, однак нагадаємо, що замінювати ним санскрін не можна.

Ну і, звісно ж, пам’ятай, що ввечері як макіяж, так і санскрін необхідно змивати засобом для демакіяжу: гідрофільною олією, бальзамом або міцелярною водою.