Beauty-routine для жирного типу шкіри: скільки баночок тобі потрібно?

Тут ти знайдеш готові схеми догляду за схильною до жирності шкіри з різними запитами

Очищення, підтримка мікробіому, себорегуляція, зволоження, ексфоліація та сонцезахист — це те, що потрібно схильній до жирності шкірі, щоб почуватися комфортно та мати здоровий вигляд. 

Ти можеш подумати: «Ого! Та для цього ж потрібна ціла косметична лабораторія!»

Трішки тебе заспокоїмо: це зовсім не так. Тобі достатньо мати кілька мультизадачних баночок та навчитися правильно їх використовувати в рутині. А ми, звісно ж допоможемо тобі у цьому)

Для наочності та максимальної зрозумілості ми склали три схеми догляду для поширених запитів власників жирної шкіри.

Схема №1.

Ранкова рутина

Очищення

Гель для вмивання Dr. Ceuracle АC Сure Solution Pink Gel перфектний варіант для очищення себопрофіцитної чутливої шкіри. Гель на м’якій основі, тож не пересушує шкіру та не руйнує захисний бар’єр. Однак він містить саліцилову кислоту в концентрації 0,5% та збагачений потужним комплексом себорегулюючих екстрактів, тож ефективно нейтралізує надлишок шкірного сала і головне підкислює завищений ph жирної шкіри, що позитивно впливає на мікробіом.

Зволоження

Сироватка з лактобактеріями Medi-Peel Red Lacto Collagen Ampoule рятівна паличка для нормалізації мікрофлори шкіри. Допоможе знизити чутливість і запобігти появі висипань, почервонінь, дерматитів та іншим неприємним симптомам порушеного мікробіому. Окрім цього ця сироватка містить ніацинамід, який контролює вироблення себуму. Як приємний бонус, ця сироватка робить шкіру більш щільною, пружною, усуває дрібні зморшки та заломи. І звісно ж, вона чудово виконує функцію зволоження.

Захист від сонця

Санскрін на фізичних фільтрах Dr.Ceuracle 5α Control No Sebum Sun Lotion найкращий варіант для захисту від сонця схильної до жирності чутливої шкіри. Містить комплекс SEPICONTROL™А5, що контролює надмірне вироблення себуму, а відтак помітно зменшує жирність. Лосьйон зовсім не пересушує шкіру, а навпаки зволожує, запобігає зневодненню та пом’якшує. Він виконує функцію не лише сонцезахисту, а й повноцінного доглядового крему, тож сміливо можеш наносити його після сироватки або тонера.

Вечірня рутина:

Очищення

Вечірня рутина завжди починається із засобу для демакіяжу. Для цієї схеми ми обрали Dr. Ceuracle Pro Balance Pure Deep Cleansing Oil абсолютно некомедогенна гідрофільна олія, яка прекрасно розчиняє водостійкий мейк та сонцезахисні фільтри, глибоко очищає пори від накопичених забруднень та себуму, чудово емульгується та легко змивається, не залишаючи жодного дискомфорту.

Пам’ятай, що після використання засобу для демакіяжу, шкіру обов’язково треба доочистити з допомогою засобу для вмивання. Сміливо можеш використовувати той же гель, що й у ранковій рутині Dr. Ceuracle АC Сure Solution Pink Gel, або будь-який інший м’який очисник, який комфортний саме твоїй шкірі.

Ексфоліація

Оптимальним варіантом для ексфоліації чутливої шкіри однозначно є ензимна пудра. Її можна використовувати 1-3 рази на тиждень замість очисника у вечірній рутині після засобу для демакіяжу або ж замість очисника у ранковій рутині(соло).

У даній схемі ми пропонуємо додати у вечірню рутину ензимну пудру на основі деревного вугілля та пробіотиків Dr.Ceuracle Pro-Balance Night Enzyme Wash і чергувати її з гелем для вмивання. Вона м’яко відлущує мертві клітини, розчиняє сальні пробки, стимулює оновлення та регенерацію шкіри.

Зволоження

Для вечірнього зволоження схильної до жирності чутливої шкіри ми обрали себорегулюючий тонер Dr.Ceuracle 5α Control Clearing Toner та крем з лактобактеріями Medi Peel Red Lacto Collagen Cream. Тонер легко поглинається шкірою, насичує її вологою та перешкоджає надмірному виробленню себуму. А крем утримує вологу в шкірі, зміцнює захисний бар’єр сприяє підтримці мікробіому і також, завдяки комплексу екстрактів Anti-Sebum P, регулює активність сальних залоз, зменшуючи жирний блиск шкіри.

Схема №2.

Ранкова рутина:

Очищення

Пінка Missha Cicadin pH Blemish Foaming Cleanser просто супер для очищення жирної шкіри. В основі містить м’які поверхнево-активні речовини, що делікатно очищують шкіру, а також екстракт центелли азійської, мадекассосід, пантенол та алантоїн, що пом’якшують та заспокоюють. Крім цього пінка містить саліцилову кислоту, завдяки чому балансує завищений pH жирної шкіри.

Ексфоліація

Ензимна пудра Dr.Ceuracle Pro-Balance Morning Enzyme Wash топовий варіант для ранкової ексфоліації. Вона м’якша, ніж вечірній варіант, містить мальтозу, кукурудзяний крохмаль, фермент кефірного гриба та комплекс пробіотиків, завдяки чому делікатно відлущує мертві клітини, пом’якшує та очищає від себуму, не викликаючи подразнень.

Зволоження

Для ранкового зволоження у даній схемі ми обрали мультифункціональну сироватку Medi-Peel Peptide 9 Vitanol Ampoule Pro. В основі вона містить аж 20% ніацинаміду, 9 типів пептидів, пантенол та аденозин, а отже не лише ефективно контролює вироблення себуму, а й освітлює пігментацію, постакне, підвищує еластичніть, прибирає дрібні зморшки та заспокоює подразнення. З нею ти отримаєш рівний тон, здорове сяяння, ліфтинг-ефект, ну і звісно ж зволоження.

Захист від сонця

Санскрін Dr.Ceuracle Cica Regen Vegan Sun універсальний сонцезахист на хімічних фільтрах нового покоління. Містить комплекс центелли, завдяки чому заспокоює, пом’якшує та відновлює. Він подружиться з жирним типом шкіри, адже має легку текстуру, яка швидко поглинається, не залишаючи липкості чи жирності.

Вечірня рутина:

Очищення

Для демакіяжу у цій схемі ми обрали гідрофілку на основі соєвої олії та олії виноградник кісточок Medi-Peel Lacto Collagen Cleansing Oil. Вона легка, некомедогенна, добре емульгується і прекрасно очищає. Суперкомфортна навіть для чутливої шкіри.

Після використання гідрофілки треба обов’язково вмитися пінкою або гелем(можна тою ж пінкою, яку використовуєш у ранковій рутині).

Зволоження

Для насичення шкіри вологою та підтримки мікробіому в даній схемі ми обрали тонер з лактобактеріями A’pieu lacto bacillus moisturizing toner. Зрозумілий базовий продукт для підтримки мікробіому та заспокоєння чутливої шкіри. Також він містить ніацинамід, що виконує функцію себорегуляції.

З кремових текстур на вечір рекомендуємо придивитися до Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine Cream. Невагома комфортна текстура крем-гелю точно сподобається себопрофіцитній шкірі. Однак це не єдина його перевага. Засіб містить 85% екстракту листя чайного дерева, а також комплекс зволожуючих агентів, завдяки чому відновлює гідроліпідний баланс, пом’якшує, заспокоює чутливу шкіру та усуває запалення.

Схема 3

Ранкова рутина

Очищення

Якщо твоя шкіра себопрофіцитна та схильна до висипань, їй однозначно сподобається гель-пінка Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam. В основі пінка містить заспокійливі та себорегулюючі рослинні екстракти, зокрема 30% екстракту чайного дерева, а також зволожувальні та пом’якшувальні агенти, такі як олія ши та трегалоза. З нею ти отримаєш ефективне очищення без стягнутості та подразнень.

Ексфоліація

Тричі на тиждень очисник можна замінити ензимною пудрою Medi-Peel Micro Tea Powder Cleanser. Вона містить олію чайного дерева, 6 видів гіалуронової кислоти, саліцилову кислоту та комплекс центелли азіатської. Завдяки такому складу, вона гарно себорегулює, усуває запалення, покращує тон шкіри, вирівнює мікрорельєф та абсолютно не пересушує.

Зволоження

Якщо окрім жирності тебе турбують також пігментація та постакне, ампула A’pieu Mulberry Blemish Clearing Ampoule вдало впишеться у твою рутину. Вона містить транексамову кислоту, яка є потужним освітлювальним активом, екстракт шовковиці, який заспокоює та вирівнює тон, ніацинамід, який себорегулює, а також комбінацію зволожувальних компонентів, таких як гіалуронова кислота та алантоїн. Ампула сприяє відновленню шкіри, зменшує почервоніння та запобігає появі нових висипань.

Захист від сонця

Санскрін на хімічних фільтрах нового покоління Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50+ / PA++++ безумовна любов жирної шкіри. Він містить 10 типів гіалуронової кислоти, пантенол, ніацинамід, фруктан і токоферол, тож суперзволоження тобі гарантоване. Та попри такий насичений склад, крем має надлегку емульсійну текстуру, що моментально вбирається шкірою та абсолютно не обтяжує.

Вечірня рутина

Очищення

Звісно ж, засобом для демакіяжу може бути не лише гідрофільна олія чи бальзам, а й традиційна міцелярна вода. Тож для даної схеми ми обрали м’яку та максимально комфортну міцелярку Medi Peel Phyto Cica-Nol B5 AHA BHA Vitamin Calming Cleansing Water. В основі вона містить заспокійливий та регенерувальний комплекс Cica-Nol, протизапальний комплекс Tannin™, а також комплекс Natural Protector™, що регулює секрецію себуму та підтримує оптимальний гідробаланс шкіри. Також міцелярна вода містить AHA і BHA-кислоти у невисокій концентрації, завдяки чому м’яко злущує ороговілий шар клітин.

Пам’ятай, що міцелярну воду, як і будь-який засіб для демакіяжу також потрібно змивати. Для цього можеш використовувати той же очисник, що й у ранковій рутині Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam.

Зволоження

Ампула з лактобактеріями, ніацинамідом та центелою A’pieu lactobacillus moisturizing ampoule універсальна та суперкомфортна для зволоження та підтримки мікробіому. Вона пом’якшує, вирівнює колір шкіри та гарно заспокоює. Ідеальний тандем з сироваткою створить крем з цієї ж серії A’pieu lacto bacillus moisturizing cream. Він відновлює захисний бар’єр шкіри, утримує вологу і також, як і сироватка, завдяки вмісту лактобактерій підтримує мікробіом. Від цієї парочки ти отримаєш рівний тон шкіри, зменшення запалення та мінімізацію висипань.

Ексфоліація

Раз чи двічі на тиждень у вечірній рутині рекомендуємо замінювати заспокійливу та відновлювальну ампулу з лактобактеріями на кислотну сироватку Medi Peel AHA BHA Amino Cica-Nol B5 Ampoule. Вона містить всі чотири типи кислот(AHA 10%, BHA, PHA, LHA), а також заспокійливий комплекс Cica-Nol. Завдяки такому поєднанню ти отримаєш: м’яке злущення ороговілих клітин, освітлення сальних ниток, рівний тон, освітлення постакне, розгладження рельєфу та зможеш запобігти появі нових висипань.